hren

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića u područje pogođeno potresom su upućene dodatne vatrogasne snage. Uz velik broj vatrogasaca, upućena su navalna vatrogasna vozila, tehnička vozila, vozila za spašavanje s visine, posebna oprema za spašavanje iz ruševina i vatrogasni timovi s potražnim psima.

- Po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika za sada su podignuti samo specijalistički timovi za spašavanje od ruševina iz cijele Hrvatske, a iz naše županije to je Javna vatrogasna postrojba grada Splita. Riječ je o vatrogascima koji su utrenirani i uvježbani sa certifikatima i opremom za spašavanje. Uz njih je otišla i Državna intervencijska postrojba iz Divulja – kazao je vatrogasni zapovjednik grada Kaštela Milivoj Taslak i dodao da su sve ostale postrojbe pripravne, ali da još nema nikakvih naznaka da bi se pojačavalo s dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

U Petrinju su upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Istarske, Šibensko-kninske, Zadarske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 137 vatrogasaca i 44 vozila.

U Sisak su upućene vatrogasne snage iz Grada Zagreba, Ličko-senjske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije s ukupno 141 vatrogasaca i 32 vozila.

Uz navedenu ispomoć, na ovom području su angažirane sve raspoložive vatrogasne snage Sisačko-moslavačke županije.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij