Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Divulja je u utorak žurno na petrinjsko područje prevezeno 45 pripadnika splitske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGS) kako bi pomogli u traganju i pomaganju osobama u ruševinama, doznaje se od dopročelnika HGSS-a Vinka Prizmića.

"Ovih 45 HGSS-ovac su sustručnjaci za traganje i pomaganje u ruševinama, a s njima su u Petrinju prevezena i četiri psa specijalizirana za takva traganja," rekao je Prizmić za Hinu. Po njegovim riječima u prvom valu nakon potresa najvažnije je imati stručnjake za traganje i spašavanje u ruševinama.

On je također je rekao kako je danas i iz drugih dalmatinskih postaja HGSS-a u Petrinju otputovalo nekoliko desetaka pripadnika gorske službe spašavanja, a u pripravnosti su i dodatne snage HGSS-a za angažman u Petrinji bude li to potrebno.

Glasnogovornik HGSS-a Jadran Kapović je za Hinu rekao kako će do večernjih sati na potresom pogođenom području Petrinje biti angažirano ukupno oko 150 pripadnika HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske.

"Opasno bi bilo da se civili bez uputa i nadzora stručnjaka upuštaju u traganje za osobama u ruševinama te su stručnjaci HGSS-a za traganje u ruševinama iznimno važni," rekao je Kapović.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada