hren

Danas je prvi dan primjene mjere koja će trajati sve do 8.siječnja, a to je zabrana kretanja između županija bez propusnice. Do 13 sati, na razini Republike Hrvatske, zaprimljeno je više od sto tisuća zahtjeva građana za e-propusnicama. Odbija se gotovo svaki drugi zahtjev. Dok jedan dio građana tvrdi da su propusnice dobili bez problema, nekima nije išlo tako lako. Kriteriji su pritom potpuno nejasni i na koncu ovise o onome što je prvi čovjek Nacionalnog stožera nazvao zdravim razumom službenika koji će obrađivati vaš zahtjev.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je izvijestilo da je sustav e-propusnice suspendiran te da policija diljem Hrvatske ukida kontrolne punktove među županijama.

"Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama. Sustav e-propusnice je suspendiran", objavio je MUP.

"Pridržavajte se epidemioloških mjera, smanjite brzinu kretanja vozila i ne žurite", savjetuje MUP.

Ranije u utorak MUP je izvijestio da su propusnice, koje su bile uvedene kao mjera zbog epidemije koronavirusa, ukinute za Sisačko-moslavačku županiju.

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske i u susjednim zemljama bio je jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba.

Policija je potvrdila da je u razornom potresu u Petrinji poginulo dijete, dok se podaci o broju ozlijeđenih i materijalnoj šteti tek očekuju.

U sisačkoj bolnici, prema tvrdnjama medija, zbrinuto je 20 ozlijeđenih.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij