hren

Iako je prethodnih dana u kontinentalnim dijelovima cijele regije padao snijeg, hrvatski građani, koji ne žele prolaziti sve zakonske propise samoizolacije i testiranja na Covid, nisu imali priliku skijati. A kada će, nitko još ne može niti pretpostaviti.

No, snijeg na Platku i snijeg na Sljemenu ipak je u nedjelju privukao veliki broj građana, koji su naprosto željeli uživati u snježnim radostima, poput šetnji po snijegu, sanjkanja ili grudanja.
Na Sljemenu snijega ima za skijanje, no ski staze nisu u funkciji zbog epidemioloških mjera, dok se na Platku, uz prirodni snijeg, zadnjih dana intenzivno radi i na umjetnom zasnježavanju, a sve u nadi da će skijanje dobiti zeleno svjetlo.

Kod naših zapadnih susjeda, u Sloveniji, snijega ima dovoljno za skijanje, no i kod njih su skijališta prije nekoliko dana privremeno zatvorila svoja vrata zbog epidemioloških mjera.
Na istoku je stanje ipak nešto drugačije pa su građani BIH u nedjelju, između ostalog, skijali na Vlašiću, Jahorini i Bjelašnici. Visine snijega, od 30 do 60 cm, bile su odgovarajuće, staze pripremljene a vremenski uvjeti ipak nešto lošiji.
O eventualnom radu skijališta na Kupresu ili Blidinju još nema informacija.

Većina odluka o epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, koje se posebno odnose na prelaske granice, na snazi su do 15. siječnja i do tada posebnog skijanja za Hrvate vjerojatno neće biti. Što nas očekuje dalje ovisit će o cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji, no skijaši se nadaju da će u veljači ipak osjetiti ovogodišnje čari skijanja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij