- Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih, starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama - stav je Vlade

U Hrvatskoj počinju u nedjelju, ponedjeljak i utorak prva cijepljenja protiv koronavirusa i to u domovima za starije i nemoćne osobe te u zdravstvenim ustanovama. 

- Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih, starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama - stav je Vlade.

Prva osoba koja će se u Hrvatskoj cijepiti protiv bolesti Covid -19 bit će štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka. Cijepljenju će prisustvovati predsjednik Vlade Andrej Plenković ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, a predviđene su i njihove izjave za medije.

Nakon toga, u  Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević će se cijepiti zdravstveni djelatnici. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji cijepljenje počinje u Domu  za starije i nemoćne osobe na Zenti. Potom u splitskom KBC-u. Kako doznajemo, prvi zdravstveni djelatnik koji će primiti cjepivo je dr. Ivo Ivić, predstojnik Zavoda za infektivne bolesti koji je s kolegama na prvoj crti borbe s Covid oboljelima.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij