hren

NAJVIŠI STUPANJ ZAKLJUČAVANJA
Stroge mjere uvedene su u subotu za milijune Britanaca, a Austrija je ušla u treći lockdown nakon nešto blažega režima za Božić.

Dodatna pooštravanja u Britaniji posljedica su činjenice da je broj smrtnih slučajeva na Božić prešao 70 tisuća ljudi, prenosi BBC. U istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj ušlo se u četvrti, ujedno i najviši stupanj zaključavanja pod motom Ostanite doma.

Zatvaraju se frizerski saloni, bazeni i teretane što znači ključ u bravu za 24 milijuna Engleza, više od 40% stanovništva. Oštrije mjere na snagu su stupile i u Škotskoj, Sjevernoj Irskoj i Walesu, navodi BBC.

Austrija je u subotu ušla u treći lockdown nakon ublažavanja za Božić i dolaska prvih doza Pfizerova cjepiva. Do 17. siječnja zatvorene su trgovine, osim onih prehrambenih proizvoda, ljekarni i drogerija, no moguća je dostava naručene robe.

Od ranije su zatvoreni frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti te kulturni i zabavni objekti. Kuće i stanovi mogu se napustiti jedino s dobrim razlogom, uključujući zbog šetnje ili bavljenja sportom. Ograničeni su kontakti s drugim kućanstvima. Brojna skijališta su otvorena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera ili uz ograničenje da skijati mogu samo lokalni stanovnici.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij