"TREBA IM NAPLATITI KAZNU"
Policija ima pune ruke posla s onima koji svjesno, ali i nesvjesno krše mjere dok se Hrvatska svakodnevno bori s epidemijom. Neki su zaraženi hodali gradom, neki su kršili samoizolaciju, a neki od njih su i kažnjeni.

Iako je trebao biti u svoja četiri zida COVID pozitivan 59-godišnji muškarac najnormalnije se pojavio u zračnoj luci i pokušao otputovati van Hrvatske. 

Bisera ima i na istoku države. Mjesto radnje ni manje ni više nego policijska postaja Vukovar. COVID pozitivan djelatnik odlučio je svratiti do posla.

"Osoba koja je u životnoj dobi od 59 godina zatečena je u prostorijama PP Vukovar da se raspita o svom poslu, radi se o namješteniku, dakle neovlaštenoj osobi zaposlenoj u PP Vukovar", rekao je Dragoslav Živković iz PU Vukovarsko-srijemske. Pod pratnjom kolega vraćen je na kućno liječenje. Prijeti mu i do dvije godine zatvora.

A u posljednjih tjedan dana policija diljem zemlje imala je pune ruke posla.

"Utvrđeno je ukupno 81 kršenje mjera samoizolacije od strane građana i za iste će biti podnijeti prekršajni nalozi, evidentirana su i tri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Preko 170 osoba partijalo je i u Zagrebu. Uz činjenicu što partija nije smjelo biti u policijskoj raciji zatečen je mladić koji je imao koronu.

A još do neki tjedan u najgoroj regiji po broju zaraženih na 100.000 u Europi umjesto u kući zatečeni su na raznim lokacijama.

"Od graničnih prijelaza gdje dođu znaju da su u mjeri samoizolacije - međutim ipak imaju neku potrebu kretanja, zatim drugi po stanicama za tehnički pregled uđu u zdravstvene ustanove", rekao je Danijel Leskovar, voditelj OKCP-a iz PU Varaždinske.

Ima i onih koji dođu u policiju kako bi izvadili novu osobnu iskaznicu. Građani o ovakvim osobama različitih mišljenja.

"To je na njihovu odgovornost, a i nastradamo", kaže građanin.

"Treba im naplatiti kaznu, ne bi smjeli izlaziti ako imaju koronu", dodaje građanka.

Nažalost od ukupno 51 kaznene prijave za širenje i prenošenje zarazne bolesti gotovo 60 posto policija je podnijela u studenom.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij