hren

SKUPŠTINA Hrvatske obrtničke komore (HOK) danas je donijela odluku da se novoosnovane obrte za prve dvije godine poslovanja oslobađa plaćanja komorskog doprinosa, čime se daje dodatna podrška obrtnicima koji započinju svoje poslovanje i pojavljuju se na tržištu.

Na sjednici, koja se prvi put održala u elektroničkom obliku putem videoveze, članovi Skupštine jednoglasno su izglasali program rada i financijski plan HOK-a za 2021., a prihvaćen je i novi Statut, priopćeno je iz HOK-a.

Također, jednoglasno je donesena odluka o obveznom komorskom doprinosu za jedinstveni sustav organiziranosti obrta, kojom se novoosnovane obrte za prve dvije godine poslovanja oslobađa plaćanja komorskog doprinosa. 

Dragutin Ranogajec: HOK je uključen u sve dijaloge na razini resornih ministarstava i vlade RH

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec pozvao je članove skupštine koji su i sami obrtnici da u ovim vremenima budu još veća podrška svojim kolegama. 

Istaknuo je da je HOK cijelo vrijeme trajanja koronakrize stalno radio na kratkoročnim i dugoročnim prijedlozima usmjerenima na očuvanje najosjetljivijih subjekata na tržištu – obrtnika.

"HOK je uključen u sve dijaloge na razini resornih ministarstava i vlade RH koji se tiču donošenja mjera za očuvanje radnih mjesta i oporavak obrtništva. Većina naših zahtjeva je usvojena, ali još je puno posla pred nama. Kad zdravstvena kriza prođe, trebat će puno napora da obrtnici ponovno pokrenu svoje poslovanje i ostvare poslovne rezultate koje su imali prije krize", rekao je Ranogajec.

Ranogajec: HOK se založio za rješavanje problema blokiranih obrtnika

Dodao je da je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivoga razvoja, između ostalog, HOK ponovno zatražio da se riješi goruće pitanje blokiranih obrtnika koji ne mogu primiti potpore za očuvanje radnih mjesta.

"Mnogi od njih blokirani su upravo zbog krize i treba im se omogućiti isplata potpora", napomenuo je Ranogajec.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij