Iako je razlog razumljiv, nije posve jasno zašto se ne ovaj korak nisu odlučili kada su na Biokovu bile puno jače zime od aktualne koja zasad gotovo nije vrijedna spomena

Snijeg je ove jeseni na Biokovu padao nekoliko puta, a prošli je tjedan u najvišim predjelima planine zabilježen do sada najviši snježni pokrivač.

Prvi put je nakon dugo vremena, cesta je prema najvišem biokovskom vrhu zatvorena za promet, upravo zbog napadalog snijega. Iako se u nekim medijima pojavila “informacija” da je snijeg padao do podnožja planine, to nije točno jer su se zabijelila područja isključivo iznad 1400 metara nadmorske visine.

Cesta je zatvorena lancem od skretanja za Vošac prema Biokovu, pa je vozačima od sada nedostupno preostalih 6 kilometara ceste prema vrhu. Lanac su postavili HGSS Makarska i Park prirode Biokovo. Na taj korak su se odlučili, kako navode, zbog nesavjesnog dijela vozača koji bez odgovarajuće opreme odlaze na snijeg i led, zbog čega često moraju zvati HGSS.

Iako je ovaj razlog razumljiv, nije posve jasno zašto se ne ovaj korak nisu odlučili kada su na Biokovu bile puno jače zime od aktualne koja zasad gotovo nije vrijedna spomena.

Iako se radi o vrlo važnoj promjeni, zanimljivo je da informacija o zatvaranju ceste prema vrhu Biokova nije objavljena niti na web stranici Parka prirode niti na Facebook stranici.

Foto: Zvonimir Barišin

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij