hren

SANKCIJE I UPOZORENJA
Prema informacijama iz PUSD, policijski službenici na području koje pokriva ova Policijska uprava, obavili su nadzor rada u 427 objekata te su utvrdili da unatoč apelima o poštivanju epidemioloških mjera i dalje ima pojedinaca koji ih krše te ugrožavaju svoje zdravlje i zdravlje ljudi u svojoj okolini.

Među slučajevima nepoštivanja mjera, u policijskom izvješću stoji kako su u petak oko 18.15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu, policijski službenici Prve policijske postaje Split i Interventne jedinice  policije  u zatvorenoj prostoriji zatekli 53-godišnjeg vlasnika i još  30 osoba, koji su zanemarili zabranu okupljanja većeg broja ljudi, kao i mjeru obveznog korištenja maski prilikom društvenih okupljanja u zatvorenom prostoru.
Zbog toga je 53-godišnjem  vlasniku objekta izdan prekršajni nalog jer je organizirao, odnosno dopustio  održavanje privatnog okupljanja, na kojem je sudjelovao i sam, zajedno s  još trideset osoba.

 - Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski, na način da su policijski službenici izdali četiri obvezna prekršajna naloga zbog prekršaja iz članka 47.stavka 2.  točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjiv po  članku 76.c istog Zakona, dok je u odnosu na 27 osoba izdano upozorenje sukladno Prekršajnom zakonu, zbog istog prekršaja – navodi se u izvješću.

No problemi na navedenoj adresi su se nastavili jer je prilikom  postupanja policijskih službenika, jedna muška osoba je izašla iz objekta te je unatoč upozorenju policijskog službenika da ne sjeda u  vozilo zbog alkoholiziranosti, sjela za upravljač i krenula se  udaljavati vozilom, zbog čega  je zaustavljen i sankcioniran zbog tog prekršaja.

Pola sata iza ponoći, nakon dojave,  policijski službenici su u studenskom domu u  Spinutskoj ulici u Splitu u jednoj sobi zatekli 28 osoba od kojih 23 osobe nisu nosile zaštitnu masku. Sve osobe su upozorene, a  korisnica sobe je sankcionirana.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij