hren

JOŠ KAŠLJE
Premijer je već trebao izaći iz izolacije, no ona mu je produljena. Na njega paze i liječnici iz Stožera.

Premijer Andrej Plenković još uvijek se nalazi u izolaciji. Produljena mu je zbog kašlja. Iz Banskih dvora podsjećaju da je premijer radi od kuće te je vodio četiri sjednice Vlade.

Dokumente potpisuje potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Slovenski premijer otkrio je da je s Plenkovićem, zbog EU summita, bio u kontaktu cijelu noć. Premijerova liječnica kaže da bi se idući tjedan mogao vratiti u ured.

''Premijer se sada oporavlja, on je afebrilan, prema tome, kao što možete vidjeti on radi od kuće, javlja se, pojavljuje se na televiziji, u javnosti se pojavljuje iz svoga doma. Tretiramo ga kao svakog najnormalnijeg pacijenta koji boluje od COVID infekcije'', rekla je liječnica premijera Plenkovića, Gordana Štajminger

Potrebna dulja izolacija

"Gospodin Plenković, kao što javnost zna, boluje od alergija. Kod pacijenata koji boluju od laergija, za očekivati je da će oporavak ići teže. Kod njega teže i dulje. I zato mu je potrebna dulja izolacija - 15 dana, 20", kazala je Štajmiger. Njegova liječnica uvjerava - tretira ga kao i druge pacijente.

Ipak - pod budnim je okom i liječnika iz Stožera. "Uključeni su u liječenje i profesorica Markotić i gospodin Capak, kao epidemiolog, jer bez timskog rada nema ni rezultata", navodi Štajmiger.

Zakon ne spominje bolest premijera. Propisuje da ga mijenja prvi potpredsjednik vlade, kojeg nema. Iz Banskih dvora - nema odgovara ni hoće li doraditi propise.

Grabar-Kitarović: "Ono što je bitno za obnašanje dužnosti javnost treba znati"

Bivšu predsjednicu propitivalo se zbog pregleda u privatnoj klinici. Prije tri godine, objavila je da ima problema s kralježnicom.

"Nije potrebno znati baš apsolutno sve, jer svatko od nas ima problema u životu. Međutim, ono što je bitno za obnašanje dužnosti to javnost treba znati", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Američki predsjednik jednom na godinu ide na sistematski pregled. I izvijesti naciju o svom zdravlju.

"Ono što nama nedostaje je netko tko bi kontinuirano pratio zdravstveno stanje predsjednika države i predsjednika Vlade. Jer u okviru svih tih dužnosti, teško je razmišljati i podsjećati sebe samoga da treba ići na neki kontrolni pregled, izmjeriti tlak, šećer", navodi Grabar-Kitarović.

Za transparentnost je i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. I sam je prebolio koronu. Ima savjet za premijera.

"On predsjedava vladom, ali i tamo neke druge sastanke - mislim da je to dobro. Ne treba se uležati, ali ne treba ni pretjerivati", smatra Bebić.

Stanje se pogoršalo glavnoj državnoj odvjetnici

Pogoršalo se, pak, glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja također ima koronu. U bolnici je zbog respiratornih komplikacija. No, iz DORH-a poručuju - stabilno je.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij