hren

Radi se o izuzetno kompliciranom postupku, nema uvjeta, ni malih pakiranja fiziološke otopine, puno je otvorenih pitanja...

Hrvatska udruga ugovornih ordinacija (HUUO) organizaciju cijepljenja protiv koronavirusa u ordinacijama obiteljske medicine, smatra neprihvatljivom!

'Razlog je zuzetni komplicirano izvođenje cijepljenja. Najzahtjevnije u cijelom postupku je organizirati cijepljenje Pfizer/BioNTech cjepivom, budući da mu je rok trajanja u hladnjaku svega pet dana. Nadalje, na tržištu nema fiziološke otopine za otapanje ovog cjepiva u višedoznim bočicama, u malim pakiranjima. Neki zavodi se pripremaju za nabavu zamrzivača ultraniskih temperatura (-70 do -80 Cezijevih stupnjeva) za pohranu mRNA cjepiva. 

Svi koji će se cijepiti morat ćepotpisati dokument kojim se skida odgovornost sproizvođača u slučaju komplikacija nakon cijepljenja. Što ostavlja puno otvorenih pitanja.

U našim ordinacijama  nemamo  uvjete koji bi  omogućili ovako kmpliciranu primjenu posebno proizvedenog cjepiva', poručuju iz Udruge. 

Predlažu organizirati punktove na kojima bi se cijepljenje provodilo te otvoriti telefonske linije na kojima bi se zainteresrirani građani javljali na dragovoljno cijepljenje. Naime, komunikacijski kanali prema  obiteljskoj medicini blokirani učestalim pozivima, poručuju iz HUUO-a.

Foto: Pixabay

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij