hren

INFORMATIČKI stručnjak i poduzetnik Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijeg post-startupa poručivši kako je to stvar temeljnih principa, časti i poštenja.

"Nama je ponuđena nominacija i odbili smo je jer ne želimo u tome sudjelovati. Ne slažemo se s politikom prisilnog članstva u HGK i smatramo da je sve što članstvo donosi, uključujući nagradu, bezvezno", rekao je danas gostujući na N1 Lucijan Carić o nominaciji za Zlatnu kunu.

"Komora je takva kakva je, produkt prošlosti, manjka demokratičnosti, transparentnosti, ne zanimaju je interesi članstva, nego njihovi vlastiti interesi. Žive odijeljeni od gospodarstva koje predstavljaju jer žive na bazi monopola. Bio bi red, ako stvarno Komora misli da vrijedi, da se stavi na tržište s ostalima", dodaje Carić.

Komentirao je i stanje u hrvatskom gospodarstvu.

"Postoje dvije kategorije. Mnoge tvrtke nagrađivane na Zlatnim kunama objektivno su zaslužile priznanje, uspješne su. Mogu intimno misliti da i mi zaslužujemo priznanje jer imamo proizvod kakav praktički ne postoji, bar u Europi, no jednostavno ne mogu prihvatiti takvo priznanje. U našem sklopu vrijednosti takvo priznanje je bezvezno i te manifestacije služe da bi se pokazalo da Komora nešto radi, da bi se napravio PR, no u stvarnosti većina tvrtki koje prime nagradu ne slažu se s politikom kakva se provodi, mislim da gaje iste osjećaje prema Komori poput mene, ali smatraju da im je oportuno takvu nagradu prihvatiti, a neki misle i da je sustav moguće promijeniti iznutra", rekao je Carić.

Foto : N1
Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij