hren

Nadaju se da će se situacija uskoro smiriti
S obzirom na povećanje novooboljelih u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, postoji realna opasnost da se virus COVID-19 počne nekontrolirano širiti i u tom slučaju će neminovno zahvatiti veliki broj Brodosplitovih radnika, poručuju iz Brodosplita.

- Kako bi dodatno smanjili rizik od takvog raspleta i zaštitili ključne projekte u izgradnji, poglavito dovršetak izgradnje polarnog kruzera 'Ultramarine' i gradnju polarnog kruzera 'Janssonius' na navozu br. 3 te proizvodnju elemenata mosta 'Ston' Uprava Brodosplita donijela je odluku da dio radnika pošalje na korištenje godišnjih odmora od 7. prosinca 2020. godine kao dodatnu mjeru zaštite škvera od većeg prodora koronavirusa - poručuju.

Očekuje se da će s minimalnim brojem radnika prisutnim u Brodosplitu smanjiti rizik na razumnu mjeru i uspješno u ugovorenim rokovima završiti sve ključne projekte, čije bi eventualno zaustavljanje zbog širenja epidemije bilo fatalno.

- Zatvaranje brodogradilišta nam u niti jednom trenutku nije bila opcija, zato moramo napraviti sve kako bi se to izbjeglo. Ostanimo odgovorni, čuvajte sebe, kolege, a poglavito vaše obitelji. Nadamo se da će se situacija s pandemijom uskoro smiriti te da ćemo se čim prije moći vratiti prijašnjim, normalnim životima i uobičajenim radnim aktivnostima - zaključuju.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij