Danas poduzetnici i ugostitelji trebaju saznati na koji način ih Vlada namjerava obeštetiti nakon zatvaranja ugosttieljskih objekata u sklopu novog seta epidemioloških mjera koji je stupio na snagu u subotu.

Dio ugostitelja okupio se danas u Zagrebu gdje su u 11:59 krenuli u povorci prema Ministarstvu financija gdje su upalili lampaše i ostavili pokoju staru tacnu.

"Držim ugostiteljski objekt, ne možemo se nositi s troškovima. Nitko nam ne pomaže, mi smo zadnja rupa na svirali. To više tako neće biti", rekao je za N1 jedan prosvjednik.

Od vlade traži pomoć.

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika kaže da ono što je vlada danas na sastanku ponudila nije u skladu s njihovim prijedlozima.

Kaže da će tražiti pravedno obeštećenje.

Podsjetimo, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas, u ponedjeljak, predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa "zaustavljeno" poslovanje, pri čemu inzistiraju da se prihvati jedan od dva predstavljena modela obeštećenja.

Predstavnici HUP-a u petak su nazočili sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na kojem su, uz ministre iz gotovo svih gospodarskih resora, sudjelovali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske obrtničke komore, Udruge Glas poduzetnika te Udruženja ugostitelja Zagreba.

Iz HUP-a navode da je ovaj vikend za njih bio radan te da su tijekom njega i dalje slali svoje prijedloge vladi, koji uključuju protumjere za sve kojima je obustavljeno poslovanje, a uz ugostitelje to su i fitness centri, teretane te priređivači igara na sreću.

Ističu da su na sastanku u petak ministrima predstavili dva modela i inzistiraju da se jedan od njih prihvati. Očekuju da vlada ozbiljno shvati njihove zahtjeve jer je alternativa, kako kažu, crni scenarij kojeg nitko ne priželjkuje, a u kojemu su ugroženi deseci tisuća radnih mjesta.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij