hren

"Mjere nemaju nikakvog smisla, kao da ih mala dica donose" - rekao je jedan od prosvjednika

Danas u podne najavljeni prosvjed na glavnim trgovima hrvatskih gradova protiv mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa održao se na splitskoj rivi.

Pozivi na prosvjed u proteklim danima kružili su društvenim mrežama, a motiv prosvjeda protiv Stožera navodi se “obrana prava na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje i slobodno disanje”.

– Dragi slobodni ljudi! Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!

Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje! Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h – pisalo je danas u pozivu na prosvjed.

– Mičite svoje šporke ruke s naših ljudskih prava. Pustite nas da dišemo – samo su neke od poruka prosvjeda koji se održao na splitskoj rivi.

– Traljavo su i nespretno odradili stvari. Znali su da će virus na zimu eskalirati. Mjere se donose nerezonski i preko noći. Nemaju nikakva smisla, kao da ih mala dica donose – kazao je jedan od prosvjednika sa splitske rive. U jednom trenutku su prosvjednici na sredini rive zaplesali i zapjevali Thompsonove pjesme što je snimio naš reporter na terenu.

Prethodno smo doznali da P.U. splitsko dalmatinska nije dobila prijavu za javno okupljanje u Splitu povodom ovog događaja.

Foto: Siniša Vickov 
Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij