hren

PREMIJER Andrej Plenković predstavio je danas nove, restriktivnije epidemiološke mjere poručivši da je vlada protiv kompletnog zatvaranja i policijskog sata, a razmišlja se o sankcijama za građane koji se ne pridržavaju mjera i produženju školskih praznika za tjedan dana.

"Obrazovanje ima poseban režim. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima", rekao je premijer.

"Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za tjedan dana kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta", dodao je Plenković.

Najvjerojatnije će zimski praznici biti produljeni za tjedan dana, ali odluka o tome mora ići na e-savjetovanje. Sve ide u tom smjeru, što je neslužbeno na današnjem predstavljanju strožih epidemioloških mjera najavio Plenković.

Dodao je kako bi najbolja epidemiološka mjera bila da se sve zatvori, ali to nije realno, i poručio da će se mjere omekšati kada se trend broja zaraženih preokrene. Naglasio je kako su važni obrazovanje, rad, proizvodnja i zaštita zdravlja.

"Što se tiče održavanja što normalnijeg društvenog života, ako usporedite druge zemlje, imali smo puno normalniji život nego mnoge druge zemlje Europe. Važno mi je obrazovanje, rad i proizvodnja, uz okvirni cilj zaštite zdravlja građana", istaknuo je Plenković.

Podsjetimo, ministar Fuchs je sinoć u Dnevniku HRT-a rekao kako će se nastava održavati kao i do sada, po modelu ABC, a odluke će se donositi shodno situaciji.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij