hren

Obavljen nadzor u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u noći 21./22. studenog 2020. u cilju utvrđivanja provođenja odluke Stožera civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, obavili  nadzor  rada  u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

- Obavljenim nadzorom u 10 ugostiteljskih objekata utvrđene su nepravilnosti u radu zbog prekoračenja radnog vremena, o čemu ćemo podnijeti izviješća nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena, zatečeno je 130 gostiju. Prema jednom muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. O svemu ostalom utvrđenom  izvijestit ćemo nadležni Državni inspektorat, Stožer civilne zaštite i Općinsko državno odvjetništvo - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Na drugoj lokaciji, u manjem  ugostiteljskom objektu u Ulici Ivana Gudelja u Splitu, zatečeno je 66 gostiju, a zbog  kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se  kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona.

- Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona kada se na sinjskom području  udaljio iz doma unatoč određenoj COVID mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava - dodali su iz policije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska kontinuirano provodi aktivnosti kroz redovnu službu i ciljano, a vezano uz odluke Stožera civilne zaštite stoga su i tijekom vikenda 14./15 studenog provođenjem nadzora evidentirane nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata. Obavljenim nadzorom rada, u suradnji s Državnim inspektoratom, u 10 ugostiteljskih objekata utvrđeno je nepoštivanje navedene odluke u smislu rada do 24 sata, a  Državni inspektorat je za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja. Također je o utvrđenim kršenjima odluke izvješten i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij