hren

RAVNATELJICA KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI
Zimsko je razdoblje gdje očekujemo da se sljedećih dva do tri mjeseca moramo boriti s ovim virusom

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, drži kako će se prvi efekti jučer uvedenih mjera vidjeti tek za dva do tri tjedna.

“Tada bi mogli biti prvi rezultati. Ako ne budu brojevi padali, sve se opcije razmatraju. Za uvedene mjere očekujemo, ako to sve zajedno uspijemo odraditi, vjerujemo da ćemo vidjeti pozitivne pomake. Mjere ne mogu ništa učiniti ako ih se ljudi ne budu pridržavali”, rekla je Markotić za Dnevnik Nove TV, dodajući kako brine porast broja oboljelih i umrlih, a proljeće je još daleko.

“Zimsko je razdoblje gdje očekujemo da se sljedećih dva do tri mjeseca moramo boriti s ovim virusom. Sve se pokušava činiti i s različitim mjerama i s razmjenom znanja o tome kako najbolje liječiti i zbrinjavati bolesnike. Trudimo se učiniti sve što je u moći svih nas da se trendovi smanje”, dodala je Markotić, komentirajući i studiju s Oxforda u kojoj se navodi kako je mala vjerojatnost da je netko, tko je već prebolio koronu, ponovno zarazi u sljedećih šest mjeseci. Kaže kako se radi o izvrsnoj vijesti.

“To znači da imamo garanciju da će zdravstveni sustav širom svijeta pa i u Hrvatskoj izdržati. Ministar zdravstva Vili Beroš je rekao da je oko 4000 zdravstvenih djelatnika preboljelo koronu, to znači da ćemo imati ljude koji su zaštićeno. A tu je i sve ono stanovništvo koje je do sada preboljelo – svi su oni zaštićeni od širenja virusa”, zaključuje Markotić.

Izvor : Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij