Grad Split raspisao je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u 2020./2021. godini. Stipendija za srednjoškolce iznosi 600 kuna, a za studente od 800 do 1.000 kuna, ovisno o tome gdje se školuju.

Grad Split i ove će godine dodijeliti stipendije učenicima srednjih škola, redovnim studentima preddiplomskog, diplomskog i integriranog studija osobitog uspjeha u školovanju i studentima poslijediplomskog studija.

Stipendija od 600 za učenike do 1.000 za studente

Stipendije za učenike srednjih škola iznose 600 kuna, a one za studente koji se školuju na visokim učilištima u Splitu, kao i za studente koji se školuju izvan Splita na studijima koji postoje i u Splitu 800 kuna. Najvišu stipendiju dobivaju studenti koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita, na studijima koji ne postoje u Splitu, a iznose 1.000 kuna. Za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine iznosi 7.000 kuna neto.

Pravo na učeničku stipendiju imaju školarci koji su u prethodna dva razreda ostvarili prosječnu ocjenu najmanje 4,50 u svakoj školskoj godini, i koji su u prethodna dva razreda osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na županijskom ili državnom natjecanju u organizaciji AZOO-a. Pravo imaju i oni koji su u prethodna dva razreda osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi, bez obzira na prosjek.

Kada je riječ o studentskoj stipendiji, pravo na nju imaju redoviti studenti prve godine preddiplomskih studija u trajanju od najmanje tri godine i studenti prve godine integriranog studija koji nisu stariji od 24 godine, a koji su tijekom dvije zadnje godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja, i nalaze se od 1.-5. mjesta, ili među 10% najbolje plasiranih kandidata na listi upisanih studenata.

Pravo imaju i redoviti studenti druge, treće, i četvrte godine preddiplomskog studija, prve i druge godine diplomskog, druge, treće, četvrte, pete i šeste godine integriranog studija (studenti dviju završnih godina studija koji nisu stariji od 28 godina), a koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili minimalno 55 ECTS bodova, i koji su na svim prethodnim godinama studija ostvarili težinski prosjek ocjena najmanje 4,00, a studenti za zanimanja od interesa za Grad Split 3,50, piše tako u tekstu natječaja. Listu zanimanja od interesa možete preuzeti OVDJE.

Studenti poslijediplomskog studija imaju pravo na sufinanciranje školarine, a uvjet je da im je ukupni prosjek svih ocjena tijekom preddiplomskog, diplomskog, integriranog studija najmanje 4,50 te da prilože preporuke dvaju sveučilišnih profesora.

Natječaj je objavljen 13. studenog, a rok za prijavu je 15 dana od objave natječaja. Detalje o tome koju dokumentaciju je potrebno priložiti na natječaj možete proučiti u dokumentu u nastavku, a prijavni obrasci nalaze se ovdje. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Izvor: Srednja.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno