hren

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
U POSLJEDNJA 24 sata zabilježena su 2543 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.678.

Među njima je 1396 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 145 pacijenata.

Preminule su 42 osobe. To je drugi dan zaredom najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije.

Održan sastanak u vladi

U vladi je danas održan sastanak premijera s članovima Stožera, u kojemu su, između ostalih, sudjelovali Krunoslav Capak, Alemka Markotić, ministar Vili Beroš i premijer Andrej Plenković.

Nakon sastanka premijer je dao izjavu medijima.

Stožer razmatra strože mjere

Plenković je rekao kako se razmatraju nove mjere te kako će se razgovarati s ministrom obrazovanja i ministrom rada.

"Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna”, rekao je. 

''Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere, a razmatrat će se nove mjere'', rekao je Plenković i dodao kako će najprije razgovarati s ministrom Fuchsom.

"Razmotrit će se i preporuke za rad od doma", dodao je premijer i rekao i kako Stožer kreće s redovnim presicama, koje će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom.

"Od sutra u 11 sati Stožer civilne zaštite vratit će se presicama u terminima ponedjeljak, srijeda, petak", dodao je.

Komentirao situaciju u KB-u Dubrava

Dodao je kako događaji u KB-u Dubrava nisu dobri, govoreći o nestanku struje i vandalizmu, i dodao kako vjeruje da će se situacija promijeniti s novom Upravom bolnice.

"Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red", kaže Plenković

Komentirao Milanovićeve komentare

Na najnovije Milanovićeve komentare kaže da su patetični i jadni. "Možda će netko sutra na naslovnicama napisati 'Dosta'", dodao je i rekao kako jazavci koji su pobjegli iz vlade 2015. sada budu gore na Pantovčaku.

"Za svaku uvredu dobit će odgovor, za svaku laž dobit će odgovor. Koliko god to bilo neprimjereno, tako je", rekao je i dodao kako su poslali tri termina za sastanak Vijeća za sigurnost i upitao je li to stvarno toliko velika drama dok se raspravlja o koronavirusu.

Na pitanje krši li Zakon o domovinskoj sigurnosti kaže da ne jer su odmah dostavili potrebno rješenje.

Novinari su Plenkovića pitali i misli li da je ovakav sadržaj na mjestu, odgovara kako se on bavi važnim stvarima, što se iz njegovog programa vidi, a da mora odgovarati na bezobrazluk iz predsjednikova Ureda.

"Gdje je to gospodin Jelić naučio, u koju je on to školu išao", rekao je.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij