hren

Ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović izjavio je kako bolnica trenutačno liječi više od 90 COVID pozitivnih bolesnika, od kojih je devetero u „vrlo teškom kliničkom stanju“.

- Sve je veći broj bolesnika i to smo očekivali. Pripremili smo se za to - rekao je Meštrović, istaknuvši kako je stanje pod kontrolom. Potvrdio je da se dogodio novi prodor virusa u bolnicu, prenosi Dnevnik.hr.

- U bolnici imamo pojavu pacijenata na različitim odjelima koji su zaraženi virusom. Događa se da te bolesnike moramo zbrinuti, liječiti i zadržati u bolnici. Tu su bolesnici koji dolaze zbog neke druge akutne bolesni, a pri prijemu se dijagnosticira i COVID. Liječimo ih od osnovne bolesti. Imamo između 15 i 20 posto tih bolesnika koji su primljeni zbog nekog drugog razloga, a inficirani su s COVID-19. Između 35 i 40 zdravstvenih radnika s različitih odjela su zaraženi, zarazili su se izvan bolnice - kazao je ravnatelj KBC-a Split.

Upitan kako će se bolnica nositi ako se priljev bolesnika dodatno poveća, Meštrović kaže kako će se prilagođavati situaciji.

- Sve ćemo izdržati, a bolesnike zbrinuti na najbolji mogući način i prilagođavati se koliko i kako to bude potrebno -  poručio je.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij