Na samom kraju mandata gradonačelnik Andro Krstulović Opara je, baš kao i prethodnik Ivo Baldasar odlučio regulirati ispijanje pića na javnim površinama.

Prije nešto više od mjesec i pol dana na Gradskom vijeću se potaknulo ovo pitanje, a u međevremenu je Krstulović Opara imenovao Povjerenstvo za izradu Odluke o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama na području Splita sa zadatkom izrade, preciznije, pripreme nacrta dokumenta o zabrani koji će na javno savjetovanja 30 dana pa pred gradske vijećnice. Za taj zadatak su izabrani  Goran Dlaka, voditelj Odsjeka za redarstvo, Leona Grgić, viša savjetnica za upravljanje i kontrolu poslovanja gradskih poduzeća i Jurica Šalinović, nedavno imenovan za glavnog komunalnog redara.

- Glavni je problem odrediti hoće li ići zabrana na sva javna mjesta ili samo na neka. Mislim da je smjer dopuštanja Matejuške, zogova za balote, a zabrane ispred trgovina, blizina škole, vrtića...- kazali su nam u Banovini.

Baldasarov prijedlog, koji nije stigao pred vijećnike prije tri godine, podsjetimo, je predviđao zabranu konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama za koju bi bila zapriječena kazna od 500, odnosno 250 kuna. S tim da su bili izuzeti Matejuška, područje mula i parka uz Obalu Ante Trumbića, neposredna blizina organiziranih boćališta, osim onih koja se nalaze 100 metara od školskih i predškolskih ustanova te igrališta, zone platoa ispred robne kuće Dobri i Doma mladih, ali samo petkom i subotom od 21 do 24 sata, državne, gradske i sportske manifestacije od interesa za Grad, ostale manifestacija uz pisanu suglasnost koju bi izdavala Služba za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove Grada Splita, štekati koji se nalaze uz registrirane ugostiteljske objekte na javnim mjestima.

Kako doznajemo, i ovaj nacrt će poslužiti kao vodilja.

Izvor:Dalmatinski portal

Foto: ilustracija Pexels

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada