hren

POPIS POREZNIH DUŽNIKA
Najveći porezni dužnik i dalje je Marijan Kunina s više od 86 milijuna kuna. Mirko Rapić iz Splita je 'prvi' među poreznim obveznicima koji obavljaju djelatnost sa 46 mil. kn duga

Na samom vrhu popisa koji Porezna uprava objavljuje svake godine 31. listopada nema značajnijih promjena. U sve tri kategorije rekorderi su, kao i prijašnjih godina, i dalje isti.

Među fizičkim osobama koji obavljaju djelatnost prvo je ime i dalje ono Mirka Rapića iz Splita. Dug mu je u godinu dana narastao za nekih milijun kunu pa je sada državi dužan nešto više od 46 milijuna kuna. Rapić već godinama tvrdi da nije on dužan državi, nego država njemu.

U kategoriji građana i dalje je čvrsto na prvom mjestu misteriozni Marijan Kunina (84), čiji dug premašuje 86 milijuna kuna. 

Na vrhu se nalazi već godinama, a, kako je svojedobno pisao Jutarnji list, riječ je o umirovljeniku rođenom davne 1936. godine. Široj javnosti potpuno je nepoznat, nikad nije imao registriranu tvrtku. Ali zato posjeduje ili je posjedovao poslovno-stambeni kompleks u centru Zagreba, vilu na moru, obiteljsku kuću u Vrapču...

Tvrtka s najvećim poreznim dugom i u ovoj je godini zagrebačka Damex gradnja, koja državi duguje više od 217 milijuna kuna. I lani je bila na prvom mjestu sa tri milijuna kuna manje.

Od poznatijih imena visoko na listi je bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević koji se s lanjskog 12. 'skočio' na četvrto mjesto među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost. Sada je Porezna uprava objavila da je dužan više od 13 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak.

Popis svih poreznih dužnika možete pogledati OVDJE.

Foto : screenshot Youtube
Izvor : 24sata.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij