hren

I BOLOVANJA NA PROVJERI
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje reagirao je na poruke Koordinacije obiteljske medicine koja negoduje zbog slanja kontrolora obiteljskim liječnicima.

HZZO se oglasio priopćenjem na poruke Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), koja se oglasila putem društvenih mreža negodujući zbog najave kontrolora u obavljanju redovnih kontrola u ugovornim ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

HZZO ističe da je i u vrijeme epidemije koronavirusa nastavio s provođenjem kontrola na način prilagođen trenutačnim uvjetima.

''HZZO zaprima sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno ili putem telefona, te su stoga od početka epidemije kontrole radnog vremena ugovornih ordinacija učestalije radi osiguranja dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranim osobama u potrebi'', objasnili su iz HZZO-a.

Dodaju da se provode i kontrole bolovanja, kao i u slučajevima saznanja za protupropisno postupanje, osobito ako bi to postupanje imalo za posljedicu uskratu prava na zdravstvenu zaštitu osiguranih osoba.

Imaju pritužbe pacijenata

''Provode se i kontrole u svim slučajevima kada je potrebno osigurati provođenje zdravstvene zaštite sukladno danim uputama Kriznog stožera i Ministarstva zdravstva, a sve kako bi se očuvalo funkcioniranje zdravstvenog sustava. Naime dobili smo pritužbe COVID pozitivnih pacijenta koje njihovi odabrani liječnici nisu kontaktirali kako bi im dali upute, kao ni njihove kontakte.

Neshvatljivo nam je da doktori iz KoHOM-a, koji su naši ugovorni partneri, prozivaju HZZO u ovim teškim vremenima zbog obavljanja svojeg redovnog posla, kojem je cilj da naše osigurane osobe ne bi bile zakinute u svojim pravima na zdravstvenu zaštitu. Treba napomenuti da svatko tko svoj posao radi sukladno potpisanom ugovoru ne treba se bojati nikakve kontrole'', zaključuju u priopćenju.

Foto : Pexels
Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij