hren

 

TJEDAN dana prije američkih predsjedničkih izbora 3. studenog, Joe Biden vodi ispred Donalda Trumpa na nacionalnoj razini s 10-postotnih bodova, prema anketi Reutersa / Ipsosa.

Nacionalno internetsko istraživanje provedeno od 23. do 27. listopada pokazalo je da je 52% vjerojatnih glasača reklo da podržavaju Bidena, dok je 42% glasalo za Trumpa.

Pet posto izjavilo je da razmatra kandidata treće strane, a samo 2% reklo je da još ne zna kako će glasati. Gotovo jedna trećina punoljetnih Amerikanaca izjavila je da je već glasala. Biden je vodio 8-postotnih bodova u prethodnoj nacionalnoj anketi provedenoj od 20. do 22. listopada.

Reuters / Ipsos je anketirao vjerojatne glasače u šest država - Wisconsinu, Pennsylvaniji, Michiganu, Sjevernoj Karolini, Floridi i Arizoni - koje će igrati presudnu ulogu u odluci hoće li Trump osvojiti drugi mandat ili će ga Biden naslijediti.

Najveća razlika je u Wisconsinu, gdje se 53 % anketiranih izjasnilo za Bidena, a 44 za Trumpa. U Michiganu je Biden povećao prednost u odnosu na zadnju anketu s 51 na 52 %, dok je Trump dobio 43% glasova.

Najneizvjesnije je u Sjevernoj Karolini gdje je 49% anketiranih dalo glas Bidenu, a 48% Trumpu. 

Prema anketi Reuters / Ipsosa Biden vodi i u Pennsylvaniji, Floridi i Arizoni.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij