hren

Na današnjoj sjednici Vlade Davor Božinović kazao kako je s obzirom na pogoršanje situacije, Ravnateljstvo civilne zaštite definiralo lokacije i krenulo s pripremama za organizaciju izvanbolničkih smještajnih kapaciteta.

- Raste broj zaraženih, hospitaliziranih, ali nažalost i broj umrlih sugrađana. Uzrok tome, u velikoj mjeri, jest činjenica da se određeni dio sugrađana ne pridržava zadanih mjera što doprinosi brzini širenja virusa. Naša strategija je održavanje ekonomije, školstva, ali i drugih djelatnosti i aktivnosti koje je moguće samo uz striktno pridržavanje mjera - objasnio je ministar Božinović, prenosi Ministarstvo unutarnjih poslova.  

S obzirom na pogoršanje situacije, Ravnateljstvo civilne zaštite definiralo je lokacije i krenulo s pripremama za organizaciju izvanbolničkih smještajnih kapaciteta. Određene su lokacije u pet gradova. U Zagrebu to je Arena Zagreb, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, u Varaždinu se smještajni kapaciteti nalaze na četiri lokacije te u Osijeku na tri lokacije. Radi se o ukupno 2.360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati.

- Pozivamo sve građane da izbjegnu sve kontakte koji nisu nužni, sva druženja bez kojih se može, sastajanja, obiteljska slavlja, privatne proslave jer to je najveći izraz zajedništva, solidarnosti i humanosti koje u ovim vremenima može pokazati bilo tko od nas - istaknuo je ministar Božinović.

Foto: Vlada RH


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij