hren

STARI ČIOVSKI MOST TREBAO BI DOŽIVJETI POTPUNU  REKONSTRUKCIJU
Na danas održanoj 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira usvojeno je svih 13  točaka dnevnog reda, a među najvažnijim točkama bila je ona koja se tiče izgradnje POS stanova u Planom. Naime, usvojene su posljednje dvije potrebne odluke, odluka o kupnji preostalog dijela zemljišta za pristupnu cestu lokaciji novih stanova te odluka o prijenosu prava Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama.

- Ovime smo naš dio posla završili i sada APN ima sve preduvjete za početak realizacije projekta, odnosno ishođenje građevinskih dozvola i potpis ugovora s kupcima stanova. Također, usvojena je odluka vezana uz rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za uređenje plaže u Saldunu i uređenje šetnice Brigi-Lokvice, od sportske Lučice do Pantana. Vjerujem da ćemo uskoro imati i te građevinske dozvole za nama jako važne investicije -  rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić i istaknuo zadovoljstvo što unatoč gospodarskoj krizi koja je nastupila uslijed epidemije koronavirusa Grad nije bio primoran obustavljati nijedan veći projekt.

Među njima je i izgradnja sportske dvorane. Usvojena je odluka o izradi UPU Krban nakon što je grad Trogir riješio sudski spor vezano uz zemljište te danas raspolaže s 12 tisuća kvadrata na kojima će se graditi nova sportska dvorana.

- Ova koju sada imamo je nedostatna za potrebe našeg grada. Nedovoljan je broj raspoloživih termina jer se ujedno koristi i za školske potrebe i za potrebe sportskih klubova. Ovime smo riješili jedan od prvih i vrlo važan korak u procesu pripreme dokumentacije. Sada nastavljamo s pripremom ostalog i vjerujem da ćemo kroz godinu i pol dana imati sve potrebne dozvole, a nakon toga krenuti u realizaciju tog neophodnog i važnog objekta - istaknuo je Bilić.

Bilo je govora i o obnovi starog čiovskog mosta koji bi sljedeće godine trebao doživjeti potpunu rekonstrukciju.

- Radi se o investiciji koja nam je također neophodna jer je most u zaista lošem stanju. Prošli tjedan potpisan je ugovor s izvođačem radova, a ono što se još rješava je regulacija pješačkog prometa koji u periodu obnove neće biti moguć preko starog mosta. Inzistirali smo na tome da se osigura pješački promet s čiovske na gradsku rivu. Jedna od opcija je ponton, a druga brodska linija, ali svakako bit će nađeno adekvatno rješenje. Ono što je sigurno je da ćemo dobiti sigurniji most za promet pješaka i vozila i ljepšu vizuru grada. Rok za završetak je osam mjeseci od početka radova za koje se nadamo da će početi do kraja godine. Sigurno će periodično biti gužvi pa molimo građane za strpljenje, ali projekt je nužan i neodgodiv -  poručio je Bilić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij