hren

NAKON PUCNJAVE
Policija je u pretresu obiteljske kuće napadača koji je ranio policajca na Markovu trgu ponašla veću količinu streljiva i ilegalnog oružja.

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je da su prilikom pretrage obiteljske kuće napadača koji je ranio policajca na Markovu trgu pronašli dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva.

U priopćenju su naveli da je 59-godišnji muškarac s područja Kutine uhićen zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Riječ je, kako doznajemo, o napadačevu ocu.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je i da su jučer na Markovu trgu bila ugrožena tri policijska službenika - onaj koji je ranjen, drugi koji je upotrijebio vatreno oružje i treći koji je bio tamo. Policajac koji je uzvratio vatru službenik je zadužen za vanjsko osiguranje prostora na Markovu trgu, rekao je Milina u emisiji U mreži Prvog.

Ravnatelj policije naveo je i da se istražuju sve činjenice i okolnosti te smjer dolaska počinitelja i istaknuo da nije bilo nikakve ugroze za građane.

"Od jučer su postavljene određene fizičke prepreke i ne može se doći do središnjeg prostora Markova trga bez opravdanog razloga", dodao je Milina te naglasio da nije bilo nikakvih indicija da bi se takvo nešto moglo dogoditi te kako policija intenzivno prikuplja dodatne informacije ne bi li se otkrio motiv jučerašnjeg napada.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je za DNEVNIK.hr da se ranjeni policajac dobro oporavlja te da već može pomicati prste na operiranoj ruci.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij