hren

ZA NEKOLIKO TJEDANA ILI MJESECI
Ranjeni policajac s Markova trga nije životno ugrožen, nade u oporavak su velike

Plastična operacija na ruci zbog oštećenja živca i tetive policajca ranjenog jutros ispred Vlade je potrajala, a za nekoliko dana ga čeka još jedna operacija, no on je stabilno, dobro i nije životno ugrožen, istaknuo je ravnatelj KB Sestre milosrdnice Mario Zovak u izjavi za medije nakon završetka operacije.

''Rekonstruiran mu je živac na lijevoj ruci koja je bila značajno oštećena s dva hica, druge rane su obrađene, gospodin je izvan životne opasnosti, stabilan, ići ću ga posjetiti, ali mislim da će sve viti u redu i mi se iskreno nadamo ako oporavak bude onakav kakav očekujemo da će on vrlo brzo na noge i da će nakon rehabilitacije - nažalost, nakon još jedne operacije na kostima, koja će biti za nekoliko tjedana ili možda mjeseci - se moći konačno vratiti i svom pozivu'', kazao je Zovak.

Upozorio je i da prema principima ratne kirurgije, vezano uz kontaminiranost rana, postoje pravila kako se zbrinjavaju kosti, a sada je sve napravljeno da se napravi čist proces cijeljenja rane.

Rekonstruktivni dio je uspio, istaknuo je i dodao da se policajac sada budi iz anestezije: ''Kosti ruke su sanirane vanjskim fiksatorom i to je rješenje privremeno. Prema izvješću koje sam dobio od traumatologa i vaskularaca te plastičara zadovoljan sam tijekom i uspjehom, najvažnije je bilo da se živac i krvna žila rekonstruiraju kako bi operacija u konačnici bila dobra''. 

Foto: RTL screenshot

Izvor: RTL

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij