hren

NA MARKOVOM trgu je jutros upucan policajac. Zadobio je četiri prostrjelne rane te se nalazi u Vinogradskoj bolnici. Napadač se nakon pucnjave dao u bijeg, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubojstvo.

Kako se doznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine.

Policija je oko 11 sati objavila prve informacije o napadaču.

"Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima", objavili su.

Radi se o mladiću iz Kutine koji je iz braniteljske obitelji.

Na Facebooku nakon napada ostavio poruku

Bezuk je netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku ostavio poruku.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebook profilu.

U policajca je pucao, kako se doznaje, iz kalašnjikova koji je navodno uzeo ocu, koji je bio branitelj.

Uvidom u Facebook profil mladića iz Kutine vidljivo je da nije često objavljivao na društvenim mrežama, a njegova pretposljednja objava datira sa zagrebačkog Adventa s početka siječnja 2019. Bezuk je u toj objavi priložio svoju fotografiju s Trga bana Jelačića te napisao "turist u svojoj državi".

U veljači 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku odjeću, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju napisao da je na njoj prikazan pripadnik ''Belih orlova na braniku otadžbine'' koju smatra ''jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj''.

 

Bezuk je početkom studenog 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima. Na fotografiji je odjeven u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ''Za sve ne kojih nema'', dok je uz fotografiju zapisao ''zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra''.

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ''rastjerajmo tamu da nam jutra svanu''.

U objavi iz srpnja 2018. poručio je da će hrvatska nogometna vrsta igrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz objavu je priložio videosnimku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem ona zaključuje da će ''Hrvatska biti najrazvijenija država Europske unije'', a koju je popratio komentarom ''barem nas nisi lagala i prešla kao budale''.

Sredinom srpnja 2018. napisao je da je ''i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti'', dok je u veljači iste godine objavio fotografiju na kojoj drži kovanice, koju je popratio komentarom ''od plaće kupio sam hlače i ostalo mi za žvakače''.

Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica.

Na jednoj od snimaka testiranja snajperske puške zapisao je ''da sam jedan od njih, da skidam Srbe''. Na njegovoj Facebook naslovnici stoji fotografija iz filma "Put rata" redatelja Stevena Spielberga.

Poznanica: Uvijek je bio nasmijan

Index je kontaktirao Danijelovog strica, koji nam je kazao da je bolestan i da ne može razgovarati. Potom smo kontaktirali ostale članove njegove obitelji. Javila nam se uplakana žena, ali nam je poklopila.

"To vrijeme dok sam ga znala viđati nisam primijetila ništa neobično. Uvijek je bio nasmijan i često je zbijao šale", kaže nam njegova poznanica.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij