hren

ISPRED ZGRADE VLADE
Nepoznata osoba upucala je policajca na Markovom trgu, a počinitelj je u bijegu i za njim traga policija

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu, prenosi N1. Kažu kako je bio pri svijesti kada ga je hitna odvozila.

'Jutros, 12. listopada u 8.06 zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policije snage', poručili su iz MUP-a.

Pred Vladu je stigao i potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost Tomo Medved.

'Ne mogu vam reći ništa više od onog što je poznato. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da se uhiti počinitelj. trenutno znam da policija lovi počinitelja. Hrvatska je sigurna zemlja, sačekajmo da se provede istraga, da se uhvati počinitelj, pa ćemo o svim detaljima izvijestiti građane', izjavio je Medved na Markovu trgu.

Jedan svjedok rekao nam je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. "Ovoga nije ni u ratu bilo", rekao je.

Do pucnjave je došlo ispred samog ulaza u Vladu, a policajac je jedan od onih koji čuvaju ulaz u Vladu. Građani su kasnije pomogli policajcu i doveli ga do ugla Markovog trga i Freundreicheove ulice.

Promet na Markovom trgu pola sata nakon događaja je zatvoren, javlja N1.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij