hren

Vatrogasci su intervenirali tridesetak puta, a najviše je bilo slučajeva ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma

Nova ciklona počela je naglašeno djelovati na vrijeme na cijelom Jadranu. Jače pogoršanje vremena prvo je zahvatilo sjeverni Jadran gdje je bilo kiše, pljuskova i grmljavine.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na sjevernom Jadranu ponegdje su danas već pale ekstremne količine oborina. Tako je do 18 sati u Krku palo 145 litra kiše po kvadratnom metru. U Rovinju je palo 135, Punat na Krku je primio 124, Umag 109 litara…

Kiša je uzrokovala poplave mnogih glavnih prometnica, a voda je uglavnom poplavila dvorišta te ulazila u podrume kuća. Samo u Rovinju do 16:30 vatrogasci su intervenirali tridesetak puta, a najviše je bilo slučajeva ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma.

U popodnevnim satima na zapadu zemlje počeo je osjetan pad temperature zraka, ponegdje i za više do 10 stupnjeva u odnosu na jučerašnje vrijednosti. Tako su kasnim popodnevnim satima temperature zraka na sjevernom Jadranu oko 10 Celzijevih stupnjeva, slično kao u središnjoj Hrvatskoj, a u Lici i Gorskom kotaru temperature su jednoznamenkaste.

Na Platku je kiša prešla u snijeg, a viši dijelovi ovog skijališta u zaleđu Kvarnera već su se zabijelili.

Hladniji zrak do 18 sati još nije stigao do Dalmacije gdje su temperature zraka od 18 u Zagori do 22°C ponegdje na otocima. Jutro je u Dalmaciji bilo sunčano i suho, a u kasnim popodnevnim satima jače se naoblačilo, a ponegdje je počela kiša. Na moru srednjeg Jadrana javljaju se i prvi grmljavinski oblaci što je uvod u jače pogoršanje vremena u nadolazećoj noći.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij