hren

Na čelu grada bio je od 2002. do 2003. godine
Noćas je preminuo bivši splitski gradonačelnik, znanstvenik, sveučilišni profesor, prof. dr. Slobodan Beroš.

Rođen je u Splitu, 15. studenog 1945. godine. 

Na dužnosti splitskog gradonačelnika bio je od siječnja 2002. do rujna 2003. kada ga je, temeljem dogovora tadašnje koalicije lijevog centra, zamijenio Miroslav Buličić. U Beroševom mandatu konsolidirane su gradske financije, a u to vrijeme, odbio je i projekt AFCO, na što je on bio ponosan.

Godine 2010. postao je predsjednik Gradske organizacije Socijalističke partije Hrvatske (SPH).

Tehničku školu u Splitu završio je 1964. godine, a 1969. i Elektrotehnički fakultet Split, 1975. godine na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje stječe magistarsku titulu, a 1982. doktorirao je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u  Zagrebu. Bio je zaposlen na splitskom FESB-u, a znanstveno se usavršavao i na Max-Planck institutu za ekstraterestričku fiziku u Garchingu kraj Muenchena u Njemačkoj te na  Sveučilištu u Kaliforniji. Uže područje interesa bili su mu fizika, akceleratori, automatizacija i vođenje proizvodnih procesa, digitalno upravljanje, digitalna instrumentacija i obradba signala, optoelektronika.

Redovitim profesorom na FESB-u postao je 2010. godine. 

U 61. godini života, postao je ocem djevojčice Ane u vezi s 23 godine mlađom znanstvenicom s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Oliverom Politeo. Oboje imaju po sina iz ranijih brakova.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij