Saborski klub SDP-a odbio je prijedloge Predsjedništva nakon zahtjeva Peđe Grbina da se glasa o svim prijedlozima zajedno.

Zbog toga je hitno sazvana nova sjednica Predsjedništva, javlja naš reporter Domagoj Novokmet.

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno prihvatilo sve kadrovske prijedloge novog predsjednika stranke Peđe Grbina, Klub zastupnika je to odbio.

Predsjednik SDP-a je zahtijevao od saborskog Kluba da glasaju u paketu o svim promjenama, između ostalog da Sabina Glasovac bude potpredsjednica Sabora, da Grbin preuzme saborski Klub itd, no velika većina saborskog Kluba SDP-a odbila je zahtjev predsjednika stranke.

To znači da neka ili sva imena nisu prihvatljiva saborskom Klubu.

Nova sjednica Kluba očekuje se tek sutra, a Predsjedništvo se odmah vratilo na novu hitnu sjednicu.

Po završetku Peđa Grbin je još jednom dao kratku izjavu prozivajući bivšeg predsjednika stranke Davora Bernardića za opstrukciju:

"Izuzetno je nekorektno od Bernardića što je, nakon što dva mjeseca nije radio ništa, sada došao na sjednicu i osporio našu odluku. Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska članovima od onih koji od SDP-a Hrvatske žele raditi show."

Buran početak novog vodstva

Podsjetimo, uoči sjednice Predsjedništva Rajko Ostojić stavio je svoj saborski mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora 2021. uz obrazloženje da novoizabrani predsjednik nije bio njegov izbor za predsjednika SDP-a Hrvatske.

Nakon prve sjednice Predsjedništva stranke Peđa Grbin je rekao da je jedna od tema bio status Željka Sabe.

"Zatražio sam od Željka Sabe da do sljedeće sjednice razmisli i aktivira mogućnost po statutu da članstvo zamrzne. Ako to ne učini, Predsjedništvo će to raspraviti na idućoj sjednici i odlučiti", rekao je.

Na pitanje koje su statutarne mogućnosti rekao je da ih je više, od suspenzije do isključenja, ali da će se o njima odlučivati tek nakon što Sabo donese svoju odluku.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno