hren

Sa Sveučilišta u Splitu u ponedjeljak je priopćeno kako je 21 student sveučilišta pozitivan na koronavirus. Prema podacima Stožera Splitsko-dalmatinske županije, u posljednja 24 sata devet je novozaraženih studenata. Sveučilište je započelo s podjelom besplatnih maski studentima.

– U svrhu zaštite od koronavirusa, na Sveučilištu u Splitu prošli tjedan je započela podjela besplatnih zaštitnih maski za studente svih sastavnica. Bit će ih podijeljeno ukupno 30 tisuća, a kako je riječ o velikom broju, nisu mogle biti isporučene odjednom, već na Sveučilište stižu tjedno u kontingentu od šest tisuća komada te se raspoređuju po fakultetima i odjelima Sveučilišta, priopćili su utorak sa Sveučilišta u Splitu.

Podsjetimo, u ponedjeljak su sa Sveučilišta izvijestili kako od početka godine broje 21 osobu pozitivna na COVID-19, od čega je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je četvero na ostalim sastavnicama. Novozaraženih je u posljednja 24 sata devetero, priopćio je Stožer Splitsko-dalmatinske županije.

– Apeliramo na sve studente i zaposlenike na odgovorno ponašanje, u skladu s epidemiološkim mjerama – uz obvezno nošenje maski, potrebno je održavati propisanu udaljenost, češće dezinficirati ruke, poručuju sa Sveučilišta u Splitu.

Zaraženim studentima splitskog Sveučilišta, koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

Izvor: Srednja.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij