hren

U Hrvatskoj je upravo u tijeku popis poljoprivrede 2020. i provodi se do 14. listopada, a iduće godine provodit će se i popis stanovništva.

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, objasnila je danas u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako je popis poljoprivrede statističko istraživanje kojim će dobiti precizne podatke o stanju hrvatske poljoprivrede kako bi utvrdili važnost te djelatnosti za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

- Zadnji cjeloviti popis je bio 2003. To je predugačko razdoblje, stoga i provodimo ovaj popis da dobijemo pravo stanje hrvatske poljoprivrede, rekla je Brković.

Cjelokupnu obradu popisa poljoprivrede planiraju dovršiti do 31. prosinca 2021.

Popis stanovništva trebao bi pak krenuti 1. travnja 2021., a građani će po prvi put imati mogućnost da se sami popišu, online, putem sustava e-Građani.

- Što znači da, ako epidemiološka situacija ne bude dozvoljavala da se ide na teren ili ako ljudi jednostavno ne žele da im u ovoj situaciji popisivač dolazi na vrata, moći će iskoristiti tu mogućnost da se sam popiše, rekla je Brković.

Popisivača stanovništva na terenu će biti oko 8000, a prijave će ići u veljači.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij