hren

Andro Krstulović Opara je istaknuo da je u tri godine njegova mandata bilo je 659 milijuna kuna investicija.

Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 31. točka donijela je brojne rasprave. Ta točka vezana je za Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Naime ova točka jedna je od bitnijih zbog nastavka poslovanja i provođenja projekata u Grad Splitu ističu iz HDZ-a, međutim oporba, ali i vladajuće opcije nisu zadovoljni kreditom koji Grad planira realizirati u ovim vremenima krize.

Andro Krstulović Opara je istaknuo da je u tri godine njegova mandata bilo 659 milijuna kuna investicija.

– Oni su osigurani samo iz naših rashoda i bez ikakvih zaduživanja. Samo u prošlog godini uložili smo 205 milijuna kuna u Grad Split. U jednoj godini smo imali više nego vi u četiri godine. Brojke kažu sve, potpuno relevantno i transparentno – kazao je gradonačelnik u iscrpnoj raspravi te je nadodao:

– Mi smo za vrijeme korona krize, uštedjeli milijun i 700 tisuća kuna, a tu je 20 posto odvajanja plaća meni i pročelnicima i 15 svim pročelnicima. Sve su ustanove provele značajne mjere i Grad se prilagodio ovim mjerama. Vrijedno smo radili i otpuštali smo ljude koji su zaslužili svoju mirovinu. Brojne su tu mjere u rebalansu proračunu. Uvelike smo ulagali u poduzetništvo i gospodarstvo, opraštali smo najmove za naše prostore i isplaćivali smo izravne mjere za zaposlenike. Unatoč svemu tome mi imamo snage nastaviti se kvalitetno boriti s ovom krizom – opširan je Krstulović Opara.

Kaže da je u Banovini zaposleno 453 ljudi, a ističe da ih je toliko bilo i na početku njegovog mandata.

– Rashodi na plaće su svake godine sve manje i manje – kratko kaže.

Odgovorivši svim vijećnicima i više puta spominjući projekte na ulicama Splita i splitskoj okolici rekao je da se na kraju punti broje.

– Molim vijećnike za potporu, jer se ovim rebalansom rješava puno projekata koji su započeli i koji će krenuti – zaključio je splitski gradonačelnik.

Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita je prihvaćen sa svim usvojenim amandmanima. Grad će se zadužiti 90 milijuna kuna, umjesto prvotnog prijedloga od 100 milijuna kuna.

Svi oporbeni prijedlozi nisu prošli.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij