EPIDEMIJA
U zemljama istočne Europe Ukrajini i Poljskoj u subotu je zabilježen najveći dnevni broj novozaraženih koronavirusom od početka epidemije, dok u Rusiji broj novih slučajeva iznosi gotovo 10.000, kao u vrijeme najveće krize sredinom svibnja.

Rusija je u subotu prijavila 9.859 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviši dnevni broj zaraženih od 15. svibnja, kad je zaraza bila na vrhuncu. Ruski krizni centar za koronavirus objavio je da su potvrđene 174 smrti u posljednja 24 sata, zbog čega je smrtnost u zemlji porasla na 21.251.

Potpredsjednica ruske vlade za zdravstvo Tatjana Golikova u petak je priznala “ozbiljan porast” slučajeva koronavirusa u Rusiji, ali je jamčila da je njezina zemlja spremna suočiti se s time.

Ukrajina je u subotu prijavila 4.661 novi slučaj oboljelih od koronavirusa, dnevni rekord u broju zaraženih, koji brzo raste od kraja rujna.

Poljska je prijavila zasad najveći dnevni porast broja zaraženih od 2.367 slučajeva, rekao je ministar zdravstva na Twitteru, što je treći dan zaredom da je broj zaraženih dosegao tako visoku razinu.

U zemlji su također prijavljene 34 smrti povezane s covidom-19. U populaciji od od 38 milijuna stanovnika, ukupno je prijavljeno 98.140 slučajeva zaraze i 2.604 smrtna slučaja.

Rekordni dnevni porasti novozaraženih od početka epidemije zabilježeni su ovih dana i u Češkoj i Slovačkoj.

Češka je u petak potvrdila 3.493 nova slučaja koronavirusa, najveći broj od izbijanja epidemije u toj zemlji u ožujku. Ukupan broj slučajeva u zemlji od 10,7 milijuna stanovnika iznosi 74.255, a 678 osoba umrlo je od posljedica covida-19. Slovačka je imala 797 novozaraženih u srijedu, rekordan broj slučajeva drugi dan zaredom.

Izvor : Novilist.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij