PRVI U NIZU
Nacionalni stožer civilne zaštite u petak se sastao s predstavnicima glazbene i ugostiteljske industrije. Nije bilo riječi o budućim mjerama već i boljoj primjeni postojećih

Hrvoje Bujas, čelnik Udruge Glas poduzetnika kako je ovo prvi put da su se sastale neovisne udruge i udruge poslodavaca s Stožerom i Državnim inspektoratom.

'Ovo je dobar prvi korak. Konkretno se razgovaralo što se napravilo u zadnjih šest mjeseci. S nekim stvarima nismo bili zadovoljni. Mjere za sve moraju biti jednake ili ih ne smije biti. Ako se budu donosile nove mjere onda ćemo opet sjesti sa Stožerom. Samo tako će doći do novih mjera', rekao je Bujas

Otkrio je kako zabrana rada noćnih klubova nakon ponoći ostaje na snazi.

'Za vlasnike tih klubova mora se naći kompenzacija. Te tvrtke moraju plaćati najamnine, zaštitare i ostalo. Trebala bi im jednokratna subvencija države', ustvrdio je Bujas.

Izjavio je kako Stožer za sad ne razmatra zabranu točenja alkohola i pušenje u kafićima nakon 22 sata. 'Pričalo se o nošenju maski u zatvorenim prostorima, ali nadam se da do toga neće doći", kazao je Bujas.

Izvor : Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij