hren

Radnici su se okupili na trogirskoj rivi jer im poslodavac nije dopustio skup u brodogradilištu. Posljednju plaću primili su u lipnju

Već dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki kćeri u Brodotrogiru, već dva mjeseca nije dobilo plaće. Dio njih danas je izašao na ulice Trogira…

Radnici su se okupili na trogirskoj rivi jer im poslodavac nije dopustio skup u brodogradilištu. Posljednju plaću primili su u lipnju.

– Zašto ljude omalovažavaju, zašto im ne daju svoje plaće, ili kažu: “Ljudi, više ovdje nema izgleda za radnike Brodotrogira, tu će biti hoteli…” Dajte ljudima te plaće, dajte im otpremnine, a ne da ih netko zavlači na ovo, rekao je za HRT Damir Palada, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske.

Većina ih je doma na čekanju, već dvije godine uglavnom primaju minimalce.

– Ja sam četiri godine bio u ratu, i ovo je poruka gospodinu Medvedu, više nema priče, gotovo, kaže Tonči Radnović u suzama.

– Ne možemo reći da je plaća za šesti mjesec bila kad je to bio minimalac, a svi smo radili. Ne dobivamo plaću cijelo ljeto, s 3500 kuna mislim da ne može nitko živjeti, kaže Perica Mitar.

Iz uprave još nema najave kad bi radnici mogli dobiti dvije neisplaćene plaće.

– Nismo podijelili dva zadnja mjeseca plaću jer nismo uspjeli naplatiti realizaciju od naručitelja, naručitelja za poslove koji su obavljeni. Za sad na lijepi način, recimo to tako, nastojimo to naplatiti, nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo isplatiti ove plaće, rekao je član Uprave Brodotrogira Mateo Tramontana.

Grad Trogir podržava škverane i želi da se radna mjesta očuvaju, javlja HTV.

– Eventualne špekulacije oko izmjena prostornog plana smo kategorički odbacili više puta, pri tome ostajemo i dalje, ali ono što je po meni najvažnije jest da se osigura kontinuitet posla, ističe gradonačelnik Ante Bilić.

U Brodotrogiru je sada ukupno oko 500 radnika. Kad je poduzetnik Končar prije sedam godina preuzeo tvrtku, bilo ih je više od tisuću….

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij