Danas je ponovno održan prosvjed nezadovoljnih studenata Pravnog fakulteta u Splitu, a ovog je puta bio prijavljen te se okupilo stotinjak studenata koji su po tko zna koji put pred Upravu fakulteta, ali i splitsko sveučilište, odlučili iznijeti svoje zahtjeve.

Prisjetimo se, prvo je okupljanje bilo spontano i studenti tada nisu smjeli biti u dvorištu Fakulteta, dok je današnje okupljanje prijavljeno u policijskoj stanici i organizirano u dvorištu Fakulteta. Sada su studenti još jednom, kako nam otkriva organizator prosvjeda, od Fakulteta zatražili smanjenje bodovnog praga na 36 ECTS-bodova, snižavanje cijene ECTS-boda, ali i prebacivanje jednog kolegija na višu godinu besplatno. Naime, trenutno kolegiji na Pravnom fakultetu nose 8 ECTS-bodova što znači da studenti nijedan kolegij ne mogu besplatno prenijeti na višu godinu kao što to mogu učiniti studenti drugih sastavnica splitskog sveučilišta na kojima ne nosi svaki kolegij jednak broj bodova.

Studenti, također, ne žele da im u jednom danu budu organizrana dva različita ispita jer ih je, kako nam kažu, nemoguće oba pripremiti za jedan te isti dan. Očekuju i nadoknadu izvanrednog travanjskog roka koji bi trebao biti djelomično odrađen dekanskim rokom, ali to nije dovoljno, pa se studenti nadaju da će im rektor dati obećani rektorski rok.

Obročno plaćanje još je jedan od zahtjeva i to je trenutno moguće za studente koji su u lošijoj financijskoj situaciji, no s obzirom na godinu i sve što je snašlo studente, studenti Pravnog fakulteta zalažu se za to da svi imaju pravo na obročno plaćanje školarine.

O današnjem prosvjedu još se nisu oglasili iz Uprave fakulteta, ali ni sa Sveučilišta u Splitu.

Foto:studentski.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij