hren

Ustavni suci sastaju se u ponedjeljak u 10 sati kako bi donijeli odluke o više zahtjeva za ocjenom ustavnosti što su ih građani i političari podnijeli zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ustavni sud, kako je najavljeno, najprije će odlučivati o zahtjevu troje ustavnih sudaca da se o zahtjevima za ocjenu ustavnosti raspravlja na javnoj sjednici. Na temelju zaključka sjednice javnu raspravu zakazuje predsjednik suda, priopćio je Ustavni sud.

"Postoji opravdan interes javnosti da ova sjednica bude otvorena za javnost", rekao je u nedjelju u emisiji Točka na tjedan Đorđe Gardašević, inače stručnjak za ustavno pravo: "Rasprava bi trebala biti otvorena svima zainteresiranima, ponajprije medijima", smatra Gardašević.

Naime, već mjesecima priča se o ustavnosti odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, jer neki građani i političari smatraju da neke od odluka Stožera krše ljudska prava.

Ustavni sud će, kako se doznaje odlučivati o ustavnosti, među ostalim - izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Potom će preispitati ustavnost svake pojedinačne odluke Stožera u odnosu na koju je došao prijedlog za ocjenu ustavnosti.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij