hren

Plaćena privremena obustava ribolova pridnenim povlačnim mrežama bit će proglašena u razdoblju od 16. rujna 2020. godine u 00:00 sati do 15. listopada 2020. godine u 24:00 sata, obavjestila je ribare Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede. Obavijest se odnosi na obustavu ribolova u područjima ribolovnih zona C, D i E.

Iznimno, u ribolovnoj zoni E, sljedeća područja su izuzeta od ograničenja:

– dio podzone E1 sjeverno od spojnice: rt Grota na otoku Cresu – rt Pelova na otoku Krku
– podzona E2.

Za navedeno je razdoblje moguće sufinanciranje u okviru mjere I.9. „Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti“ pridnenim povlačnim mrežama – koćama za rujan/listopad 2020. u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020.

Osnovni uvjeti vezani za ribarsko plovilo su da ribarsko plovilo mora biti autorizirano u segmentu koćarskog ribolova, mora imati najmanje 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom zadnje dvije kalendarske godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za potporu (ukupno). Uz navedeno, ribarsko plovilo mora imati najmanje 10% ribolovne aktivnosti ili 60 ribolovnih dana ostvarenih u dijelu koćarskog ribolova u ribolovnim zonama C, D i E tijekom zadnje dvije kalendarske godine prije podnošenja Zahtjeva za potporu u odnosu na ukupnu ribolovnu aktivnost ostvarenu tim plovilom tijekom istoga razdoblja.

Svi koji planiraju zatražiti potporu, dužni su o interesu za sudjelovanje obavijestiti Ministarstvo poljoprivrede, Upravu ribarstva na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pisanim putem, najkasnije do početka privremene obustave odnosno do 16. rujna 2020. godine. Do istog roka i na isti način je potrebno poslati i obavijest o poziciji ribarskog plovila, ako plovilo ne posjeduje VMS uređaj ili isti nije u funkciji.

Napominjemo da upućivanje gore navedene obavijesti o sudjelovanju u privremenoj obustavi ne podrazumijeva podnošenje Zahtjeva za potporu, već će isti biti potrebno podnijeti putem pošte, na propisanom obrascu koji će biti dostupan na internet stranicama www.euribarstvo.hr, i to najkasnije do završetka obustave (zaključno sa 15. listopada 2020. godine).

Važno je napomenuti i da korisnici tijekom razdoblje privremenog prestanka ribolovnih aktivnosti ne smiju obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, te ribarsko plovilo mora biti vezano u luci. Iznimno, korisnik uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila, može premjestiti ribarsko plovilo, ali uz prethodno pribavljeno odobrenje Uprave ribarstva. Zahtjevi za odobrenje premještaja i vezane obavijesti se dostavljaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem preporučene pošte na adresu Ministarstva poljoprivrede, Uprave ribarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb.

Napominjemo da svi oni koji su obuhvaćeni ovim ograničenjem (ribolovne zone C, D i E), ali ne žele sudjelovati u dodjeli predmetne naknade, imaju pravo obavljati ribolov u nekoj od drugih zona koje imaju upisane u povlastici, ali u tom slučaju neće moći ostvariti pravo na naknadu

Izvor : Morski.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij