UPOZORENJE NA OŠTEĆENJA
Uz vremenske prilike i potrese, statiku akvedukta ozbiljno ugrožava i promet između njegovih lukova, jer ovo je jedina prometnica kojom prolaze kamioni koji prikupljeni otpad odvoze na odlagalište Karepovac, upozoravaju građani.

Zaustavljanjem prometa cestom koja prolazi ispod Dioklecijanova akvadukta, građani Splita željeli su upozoriti na ozbiljna oštećenja ovog antičkog spomenika, koji je građen istodobno kad i palača. Uz vremenske prilike i potrese, statiku akvedukta ozbiljno ugrožava i promet između njegovih lukova, jer ovo je jedina prometnica kojom prolaze kamioni koji prikupljeni otpad odvoze na odlagalište Karepovac. Odgovorni najavljuju skori početak sanacije, ali bez konkretnih datuma.

"To trese, to buba, to je Bože sačuvaj. To grebe, pa pogledaj. Za mjesec dana će postat obeliksi kako je izgrebali kamioni", kaže Andrija.

Direktor Vodovoda i kanalizacije uvjerava kako se projektna dokumentacija spremala dvije godine u tajnosti.

"Dvije godine u tišini projektna dokumentacija se spremila. Potpisan je ugovor s ministarstvom kulture koji je osigurao određeni dio sredstava", kazao je Tomislav Šuta, direktor Vodovod i kanalizacija.

Prosvjednik Ante kaže se "stalno nešto obećaje, a ništa se ne poduzima. To kod ljudi izaziva revolt."

Radoslav Bužančić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu kaže kako je za potpunu restauraciju potrebno 15 milijuna kuna, a osigurano je preko jednog milijuna.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij