hren

Novinari su ministra pitali i očekuje li da pregovori sa sindikatima oko povećanja plaća i božićnice budu teški.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović najavio je da će do kraja ovoga tjedna biti definirane mjere za pomoć ugostiteljima i još nekim najugroženijim sektorima u skladu s fiskalnim kapacitetima.

Odgovarajući uoči užeg kabineta Vlade na pitanja novinara o nastavku pomoći ugroženim sektorima te ima li država sredstava da pomogne ugostiteljima, Aladrović je u srijedu rekao da su na temu ugostitelja, prijevoza putnika i intenzivnije ugroženih grana imali sastanak i danas i jučer s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac, a danas s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem te s predstavnicima HUP-a.

“Vrlo smo svjesni situacije i nastavit ćemo dalje s mjerama u određenom postotku”, kazao je te dodao kako će do kraja tjedna definirati koliko država može financijski podnijeti, odnosno koliko u proračunu za to ima novca. “U skladu s našim fiskalnim kapacitetima ići ćemo na dodatne mjere”, istaknuo je.

Na pitanje novinara koje su to dodatne mjere koje će se definirati do kraja tjedna, Aladrović je rekao da u ovom trenutku imaju na stolu tri opcije.

“O njima ćemo se dogovoriti danas ili sutra, staviti to pred poduzetnike i mislim da ćemo svi biti na neki način zadovoljni. Jer cilj je očuvati radna mjesta, ući u fazu jeseni s optimizmom u ekonomskom pogledu. Moramo se potruditi da to zaista učinimo na adekvatan način”, poručio je.

Ipak, dodao je da tim mjerama neće biti svi obuhvaćeni već oni najugroženiji, ali je istaknuo i da je mjera skraćenog radnog vremena horizontalna mjera.

Mjere će se iskomunicirati do kraja tjedna, najavio je.

Novinari su ministra pitali i očekuje li da pregovori sa sindikatima oko povećanja plaća i božićnice budu teški.

“Očekujem da svi budemo razumni u tim pregovorima, da budemo svjesni što nam se dogodilo u pogledu makroekonomskih očekivanja, odnosno BDP-a u drugom kvartalu i očekujem konstruktivan dijalog. Moramo svi biti svjesni kakva je situacija, ne bih prejudicirao ishod pregovora, ali da imamo fiskalnog kapaciteta za nekakvo povećanje u ovom trenutku nemamo”, rekao je Aladrović.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij