IAKO SE OČEKUJU „TRADICIONALNE“ GUŽVE<
Za pet dana kreće nova školska godina, a time vrijeme punih autobusa u frekventnim satima jer najveći dio kaštelanskih srednjoškolaca za odlazak na nastavu i druge školske aktivnosti u Kaštelima, Trogir ili Split, koristi upravo usluge javnog autobusnog prijevoza.

Kako se opravdano  očekuju već poslovične gužve u određenim satnicama, zbog čega će teško  biti omogućiti sve propisane mjere zaštite, poput fizičkog distanciranja, postavili smo pitanje nadležnima u tvrtki Promet hoće li doći do promjena u voznom redu njihovih autobusa, što se prvenstveno odnosi na liniju broj 37 koja spaja Split i Trogir, odnosno hoće li se povećati broj polazaka kako bi gužve bile manje. Njihov odgovor je kako za sada sve ostaje po starom, no pratit će situaciju.

- Početkom nove školske godine, na relaciji Split – Trogir i obratno  prometovat će autobusne linije broj 2, 2A, 37 i 38  prema  voznom redu i prijevoznim kapacitetima autobusa kao i početkom prošle školske godine.

Naravno, nadležne službe Prometa pratit će situaciju na terenu te sukladno protuepidemijskim preporukama Stožera civilne zaštite RH i uočenim potrebama za korekcijom  prijevoznih kapaciteta poduzeti odgovarajuće aktivnosti – kazali su nam nadležni u Prometu.

A kako autobusi javnog prometa u narednom tjednu ne bi bila nova žarišta zaraze koronavirusom, na mladima je da sami pokažu visok stupanj odgovornosti, nose maske, nastoje držati moguću distancu te prilagode ponašanje situaciji. Makar dok odrasli ne procjene tu situaciju.

 

 

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij