hren

U noći od 2.9.2020 (srijeda) na 3.9.2020 (četvrtak) u periodu od 21:30 sata do 5:30 sati, za sav promet bit će zatvorena oba kolnika brze ceste Solin – Klis, dok će se promet odvijati zaobilaznim pravcem tj. „starom“ kliškom cestom

Hrvatske ceste d.o.o. kao naručitelj radova, sukladno ranijem četverogodišnjem planskom razdoblju investicijskog održavanja, sklopile su ugovor izvanrednog održavanja cestovnih objekata i trase koji uključuje 4 vijadukta i jedan tunel (vijadukti Ploče, Gornja Ozrna, Srednja Ozrna, Belinovaća i tunel Klis Grlo), na istočnom (starom) kolniku brze ceste Solin – Klis u dužini 1,6 km. Ugovor je sklopljen sa zajednicom gospodarskih subjekata Spegra d.o.o. i Strabag u vrijednosti 15,9 mil. kuna i ugovornim rokom od 4 mjeseca.

U sklopu zahvata izvanrednog održavanja planirani su zahvati na vijaduktima u smislu sanacija oštećenja na konstruktivnim elementima objekta, zamjena hidroizolacije i kolničke konstrukcije, zamjena prijelaznih naprava, sanacija odvodnje (zamjena cijevi odvodnje), obnova betonskih zaštitnih ograda. U tunelu bi se obavljala sanacija oštećenja i nedostataka u betonskoj oblozi tunela i portalnih građevina, sanacija mjesta vlaženja i procurivanja vode kroz reške betonske obloge na spojevima kampada, sanacija elemenata drenaže, uzdužne i poprečne odvodnje. Dok je na trasi planirana sanacija kolnika zamjenom habajućeg sloja asfalta, sanacija betonske zaštitne ograde sa elementima odvodnje.

Za potrebe izvedbe planiranih radova sanacije postavit će se privremena regulacija prometa, tako da će se postojeći promet preko interventnih prolaza u zonama zahvata s istočnog kolnika (smjer prema Klisu) preusmjeriti na zapadni kolnik (smjer prema Splitu) te će se uspostaviti privremeni dvosmjerni režim prometovanja bez semaforskih uređaja za cijelo vrijeme izvođenja radova (slično kao zahvat na prethodnoj dionici koja je bila u izvođenju početkom 2019.) tj. u naredna 4 mjeseca.

Zbog potrebe postave privremene prometne regulacije u noći od 2.9.2020 (srijeda) na 3.9.2020 (četvrtak) u periodu od 21:30 sata do 5:30 sati, za sav promet bit će zatvorena oba kolnika brze ceste Solin – Klis, dok će se promet odvijati zaobilaznim pravcem tj. „starom“ kliškom cestom.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij