hren

Prodaje se imovina tvrtke Zakup d.o.o. u stečaju
Na splitskom Trgovačkom sudu danas je održano ročište u postupku nad stečajnim dužnikom, Kerumovom tvrtkom Zakup, na kojem je predstavljena procjena vrijednosti više nekretnina među kojima je i zgrada u kojoj već nekoliko godina radi hotel Corner. 

Nekretnine su procijenjene na ukupno 34.390.000 kuna, a stečajni upravitelj Frano Krišto predložio je prodaju nekretnina kao cjeline. Prema prvoj procjeni, vrijednost hotela Corner i okolnog zemljišta bila je 27,4 milijuna kuna. 

Krišto je izvijestio kako Zakup ima ugovore o zakupu prostora sa Studencem, koji u zgradi hotela ima dućan, te s tvrtkom Kruščica koja upravlja hotelom Corner. Studenac ima ugovor do konca 2022., dok Kruščici ugovor vrijedi do prodaje uz otkazni rok od 90 dana.

Razlučni vjerovnici nisu imali prigovora, ni primjedbi na procjenu i prodaju nekretnina kao cjeline. 

Bit će, svakako, zanimljivo vidjeti kako će proći prodaja hotela i tko će na kraju postati novi vlasnik. Prostor od 181 metara kvadratnih na Gružu u Dubrovniku otišao je, naime, također Kerumovom Koteksu za 1,3 milijuna kuna. 

Među vjerovnicima Zakupa su Ministarstvo financija s tražbinom od 3,1 milijun kuna, Grad Split s 507 tisuća kuna, B2 Kapital sa 29,6 milijuna kuna, Kerum d.o.o. sa 8,4 milijuna kuna, Koteks s 352 tisuća kuna… 

Stečaj nad Zakupom otvoren je u ožujku 2018. godine. Zgradu u kojoj se nalazi hotel Corner i koja će se ponuditi na javnoj dražbi za tri četvrtine utvrđene cijene, Kerum je prije 15 godina dobio u trampi s Ministarstvom pravosuđa u doba kada ga je vodila njegova rodica Vesna Škare Ožbolt. Kerum je zauzvrat predao Ministarstvu zgradu bivše robne kuće Standa.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij