hren

Ako planirate kupiti meso za roštilj u idućih nekoliko tjedana, možda će vas zanimati kada se cijena mesa u Hrvatskoj u usporedbi s ostalim državama članicama EU.

Eurostat je objavio statistiku za cijenu mesa svih zemalja koje pripadaju Europskoj uniji. Kada se razine cijena u zemljama uspoređuju s indeksom prosječne razine EU od 100, rezultati pokazuju da je u 2019. godini meso mesa najviše koštalo  u Austriji (indeks razine cijena od 145) i Luksemburgu (141), a slijede Francuska (131 ), Nizozemska (127), Belgija (125) i Finska (124).

Nasuprot tome, najniže razine cijena mesa u 2019. godini bile su u Poljskoj i Rumunjskoj (obje s indeksom cijena od 63), a slijede Bugarska (66) i Litva (71). Hrvatska se nalazi ispod europskog prosjeka s tek nešto više od 75.

Kategorije mesa obuhvaćene ovim statistikama uključuju govedinu i teletinu, svinjetinu, janjetinu, ovčetinu i kozu, perad, drugo meso i jestive kradljive proizvode, delikatesu i druge mesne pripravke. Sveukupna cijena hrane u Hrvatskoj je 6,5 posto niža nego što je prosjek EU i iznosi 93,5.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij